Vandaag besteld, morgen verzonden! (Ma/vr) • Gratis verzending bij een bestelling vanaf €35,- in NL 💐

Hoelang gaan droogbloemen mee?

In deze blog beantwoorden wij de meest gestelde vragen van onze klanten.

Een van de meest gestelde vragen is toch wel hoelang kan ik mijn droogbloemen bewaren? In deze blog leg ik uit hoelang de verschillende droogbloemen mee gaan er zit nogal verschil in welke bloemen het langst goed blijven. ook geef ik je een aantal tips om de houdbaarheid van je droogbloemen te verlengen.

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

Het korte antwoord is: Ze gaan ongeveer 6 maand tot 1 jaar mee. Dat is best lang! Even ter vergelijking, een boeket met verse bloemen blijft gemiddeld ongeveer 10/14 dagen goed. Wij zeggen vaak wij denken dat je het boeket eerder zat bent dan dat het op is.

Daardoor zijn droogboeketten dus een mooi, erg voordelig en zeer duurzaam alternatief voor verse bloemen. Er is nog een heel groot voordeel ben jij degene die altijd vergeet zijn bloemen water te geven? Dat is geen probleem! Dat hoeft namelijk niet met droogbloemen.

Om een goed antwoord te geven op de volgende vraag: Hoe lang gaan droogbloemen mee? Moet je de volgende factoren beoordelen:

  •  Om wat voor droogbloemen gaat het?
  • Waar heb je de droogbloemen staan?
  • Wat doe je eraan om je droogbloemen mooi te houden?
  • Houdbaarheid per bloemsoort
  • Houdbaarheid gedroogde bloemen


houdbaarheid van fragiele droogbloemen 

Droogbloemen zoals gedroogde rozen en ridderspoor hebben een levensduur van ongeveer 6 maanden waarna meestal de blaadjes uit gaan vallen. Toch wel als je de droogbloemen op een droge plek bewaart waarbij het niet direct word blootgesteld aan zonlicht op de bloemen kan dit oplopen tot wel 1 jaar houdbaarheid. Doordat de boeketten zo lang houdbaar zijn en daarnaast ook nog makkelijk zijn te onderhouden worden ze ook vaak in restaurants, winkels en bedrijfsruimtes ter decoratie gebruikt.

miniboeket


Houdbaarheid van houtige droogdecoratie

In het geval van houtige droogdecoratie zoals: Tarwe, lavendel, takken en gedroogde papaver dan kunnen we wel spreken over een houdbaarheid van wel 3 jaar of zelfs langer. Doordat deze soorten houtig zijn ze steviger en minder fragiel daardoor blijven ze langer goed.

 

Onderhoud van droogbloemen

Waar kan ik mijn droogboeket het beste neerzetten?

Waar je je droogbloemen bewaart is een erg belangrijke factor in het bepalen van de levensduur van het droogboeket. Omdat de bloemen gedroogd zijn houden ze niet van vochtige ruimtes zoals een badkamer. Het is dus beter om je boeket op een droge plek te bewaren zoals in de woon, kinderkamer of slaapkamer.

 
Zet je boeket niet in de zon

Droogboeketten zijn allang niet meer de doffe saaie boeketten die we van vroeger gewend zijn, tegenwoordig zijn er allerlei mooie fel gekleurde droogboeketten. Zoals boeket van Droogbloemenbouquet. De boeketten blijven het mooist als je ze in een droge ruimte en ook niet in de volle zon zet. Directe zonlicht zorgt ervoor dat de kleuren van de droogbloemen wegvagen. Wil je dus langer genieten van je boeket zorg er dan voor dat je er een plekje voor vind waarbij er geen fel zonlicht op valt.

 

kyoto vaas

Droogbloemen en boeketten Onderhoud Tips

 

Gedroogde Pampasgras met haarlak bespuiten

Een goede manier om langer van je pampasgras te genieten is ervoor te zorgen dat er minder pluisjes uit vallen door er haarlak op te spuiten. Dit doe je door op ongeveer 30a 40 centimeter afstand haarlak op de pluimen te spuiten en ze spuitend rond te draaien. Hierdoor komt er een dun laagje haarlak over de pampaspluimen wat ervoor gaat zorgen dat de pluimen minder gaan pluizen. Maar wees voorzichtig dat je er niet te veel haarlak overheen spuit anders zit er te veel haarlak in en lijkt het net op een vette pluim.

Wanneer je met deze punten rekening gaat houden, zullen je bloemen veel langer meegaan! Meestal blijven droogbloemen een 6 maanden tot 1 jaar goed. Doordat ze geen water nodig hebben hoef je er dus niet meer naar om te kijken.

 
Ben je na het lezen van ons artikel benieuwd geworden over onze droogbloemen? Bekijk hier dan de mooie collectie droogboeketten van Droogbloemenbouquet.